Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Skutečně vyspělá společnost se pozná tak, že to co vy považujete za správné je financováno pouze z dobrovolných příspěvků a darů.

Okrást vybranou skupinu lidí, aby se pak z části tohoto lupu mohla dělat nějaká charita, není znakem vyspělé společnosti, ale společnosti totalitní.

0 0
možnosti

V čem spatřujete to "okradení"? Že bude přidáno lidem v oboru, který je dlouhé roky podfinancován?:-)

0 0
možnosti
LV

Nedávno jsem narazil na rozhovor s novým primátorem Olomouce. Řekl, že největší část městského rozpočtu pohltí podpora místního fotbalu a hokeje. Druhá největší částka putuje do sociálních služeb a tvoří přibližně 40 % té první. Na celostátní úrovni to nebude jiné.

Myslím, že je na čase přestat utápět stovky milionů v černých dírách korupce kolen našeho vrcholového sportu a začít podporovat lidi, kteří to potřebují.

1 0
možnosti

Je to pořád stejná písnička. Sociální služby nejsou jen pro rodiny s těžce postiženými dětmi. Poskytují se i těm, kteří na takové služby peníze mají. Proto by se to podle mne mělo řešit tak, že sociální služby se zdraží, protože je společenská potřeba zaměstnance v této sféře udržet, a jen těm klientům, pro které by zvýšení cen bylo finančně likvidační, poskytnout státní příspěvek. Stejně, jako je to například u bydlení.

0 0
možnosti
MS

Celkem chápu proč to píšete a klobouk dolů za pracovní nasazení. Na druhou stranu, kdy už bude taky nějaká osvěta pro budoucí rodiče, aby v těhotenství neužívali drogy, nadmíru nepili alkohol, nekouřili? Který normální budoucí rodič vědomě poškodí svoje dítě ve fázi plodu?

Ne všechna postižení jsou způsobena dědičnou, nebo vzácnou chorobou. On je tohle taky trochu začarovaný kruh. Vysvětlit někomu, kdo si myslí, že má práva, že v těhotenství prostě všechna práva nemá. Totéž platí i pro incest.

Moje žena zrovna pracuje jako asistentka ve speciální škole a ne všichni rodiče dětí jsou normální. Jsou to rodiče feťáci, rodiče, kteří souložili s příbuznými a výsledek je ten, že pak speciální škola, nebo nadace Sirius a další nadace mají hodně práce a málo lidí.

2 0
možnosti
VB

Ať stát navýší úhrady sociálním službám. Skokové navýšení poplatku za asistenční služby silně zkomplikuje situaci mnoha jejich klientům. Je to necitlivé a v rozporu s tím, co vláda slibuje, totiž že šetření se nedotkne občanů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 9
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 278x
Jsem ředitelkou Nadace Sirius, která se dlouhodobě věnuje podpoře znevýhodněných dětí a jejich rodin, dětí ohrožených domácím násilí nebo chudobou, dětí v náhradní rodinné péči. Stojí také za projekty na podporu rodin s dětmi se zdravotním hendikepem. Nadace mimo jiné provozuje i veřejnou sbírku Patron dětí, která zprostředkovává přímou finanční pomoc pro znevýhodněné děti a jejich rodiny.

Seznam rubrik